Je hebt misschien wel eens gehoord van een occasion lease, maar weet je ook wat het precies inhoudt? En waarom zou je voor een occasion lease kiezen in plaats van een nieuwe auto te leasen? In deze blog duiken we in de wereld van occasion lease en ontdekken we de vele voordelen. We gaan ook even kijken hoe je financiële lease online kunt vergelijken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is een occasion lease?

Een occasion lease, ook wel bekend als een tweedehands auto lease, is simpelweg een leaseovereenkomst waarbij je een gebruikte auto least in plaats van een gloednieuwe. Dit kan een geweldige optie zijn voor mensen die willen genieten van de voordelen van leasen, maar niet per se de nieuwste auto nodig hebben.

De meeste gebruikte auto’s die worden aangeboden voor occasion lease zijn afkomstig van voormalige zakelijke leasecontracten. Ze zijn meestal goed onderhouden en hebben relatief weinig kilometers op de teller staan.

De betekenis van occasion lease

In wezen is occasion lease een vorm van auto-eigendom waarbij je maandelijks betaalt voor het gebruik van de auto, maar niet voor het bezit ervan. Dit betekent dat je geen grote investering hoeft te doen om te rijden in een goede, betrouwbare auto.

De voordelen van een occasion lease

Het grootste voordeel van occasion lease is dat het meestal goedkoper is dan het leasen van een nieuwe auto. Omdat de auto al wat ouder is en al wat kilometers heeft gemaakt, zijn de maandelijkse kosten lager. Daarnaast zijn de verzekeringskosten voor een tweedehands auto vaak lager dan voor een nieuwe auto.

Daarnaast kun je met occasion lease vaak sneller rijden. Bij het leasen van een nieuwe auto kan het soms weken duren voordat je de auto daadwerkelijk in ontvangst kunt nemen. Bij occasion lease is de auto meestal direct beschikbaar.

Vergelijken van financiële lease online

Net als bij het kopen van een auto, is het ook bij leasing belangrijk om je opties te vergelijken. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk ‘financial lease online vergelijken‘. Door online te vergelijken kun je de beste deal vinden en ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt. Houd er rekening mee dat niet alleen de maandelijkse kosten belangrijk zijn, maar ook zaken als de looptijd van het contract, het kilometrage en de service.

Overweeg je om een occasion lease aan te gaan? Hopelijk heeft deze blog je wat inzicht gegeven in wat het inhoudt en wat de voordelen kunnen zijn. Vergeet niet om je opties goed te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Succes!