Partners

Het Amsterdam Museum stelt zich ten doel de geschiedenis van Amsterdam toegankelijk te maken en levend te houden door deze op een actuele, inspirerende en interactieve wijze voor een zo breed mogelijk publiek te presenteren, daarbij optimaal gebruik makend van de historische verzameling van de stad Amsterdam, die het museum beheert, behoudt en...

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verzamelt en conserveert belangrijk Nederlands audiovisueel erfgoed. Met meer dan 700.000 uur radio, televisie, film en muziek van de publieke omroepen in het archief is Beeld en Geluid één van de grootste audiovisuele archieven van...

EYE beheert het Nederlands cinematografisch erfgoed en beschikt over een internationaal toonaangevende collectie, met onder meer 37.000 films, 500.000 foto's en 60.000 filmaffiches. EYE Film Instituut Nederland is als sectorinstituut verantwoordelijk voor de stimulering en...

Kennislink maakt wetenschappelijke informatie toegankelijk voor een breed publiek. Vooral middelbare scholieren en studenten behoren tot de doelgroep. Kennislink wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie.

 

Al sinds 1837 verzamelt Museum Volkenkunde het cultureel erfgoed van de wereld. Het museum is nu 200.000 voorwerpen rijk, die bestaan uit duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van de Inca’s en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen beelden.

 

Als ‘nationaal geheugen’ beheert het Nationaal Archief de archieven van de landelijke overheid, maar ook archieven van maatschappelijke organisaties en individuele personen die van nationaal belang zijn (geweest). Bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland ligt opgeslagen in 110 kilometer aan archieven, waaronder kaarten, tekeningen...

De collectie van Naturalis is een avontuur! Je staat oog in oog met meer dan 10.000 dieren, planten, stenen en fossielen uit de hele wereld. Van dinosaurus tot mineraal en van reuzenpissebed tot mammoet. In Naturalis geeft de natuur haar geheimen prijs.

 

PantaMedia ontwikkelt en produceert multimediale opleidingen, infocentra en kennissystemen. In deze leeromgevingen wordt kennis aangeboden, speciaal ontwikkeld voor een specifieke doelgroep. PantaMedia verzorgt opleidingen op maat, voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Hierbij staat visuele communicatie centraal.

 

...

Regionaal Historisch Centrum Eindhoven - het geheugen van Zuidoost-Brabant
Het RHCe beheert een rijke collectie archieven, prenten, kaarten, foto’s, films en publicaties over de geschiedens van de regio Zuidoost-Brabant en gaat tot ruim zeven eeuwen terug.

Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar een zo breed en gevarieerd mogelijk publiek kan genieten van de culturen uit de oudheid. In het Rijksmuseum van Oudheden komt het verleden tot leven.