Redactietip: Nieuw materiaal en gebruikstips van de redactie

Les 2.0 logo

De redactie van Les 2.0 is voortdurend bezig met het zoeken, vinden en beschrijven van zowel nieuw als oud materiaal om de bestaande collectie te vergroten, te verbeteren en te verrijken. Dit zijn fragmenten uit recente series zoals De Gouden Eeuw (2013) of de nieuwste afleveringen van Het Klokhuis, maar ook oudere fragmenten die nog altijd relevant zijn. Denk hierbij aan oude journaaluitzendingen, actualiteitenprogramma’s als Netwerk, TweeVandaag, Nova, Pauw en Witteman of series als Beagle (2009-2010), Andere Tijden (2000 – nu) of Nederland in de Prehistorie (2000).

 

De fragmenten zijn gekoppeld aan de kerndoelen die ontwikkeld zijn door de SLO. Binnen de ontwerpdossier-indeling plaatsen we fragmenten die een onderwerp kunnen verhelderen, uit kunnen leggen of een stelling poneren. De gesneden fragmenten zijn slechts enkele minuten lang, en behandelen vaak één onderwerp. 

 

Daarnaast zijn de gesneden fragmenten regelmatig voor meerdere vakken en onderwerpen bruikbaar. Kijk daarom ook eens bij andere vakken, collecties of ontwerpdossiers!

 

Enkele nieuwe fragmenten:

 

Enkele aangevulde ontwerpdossiers